Blog 2: Muziekvideo’s

Toen ik ongeveer een jaar geleden de start maakte als zelfstandig videomaker, nam ik me voor om elke maand een klein blogje te schrijven. Op die manier wilde ik graag mijn klanten en omgeving op de hoogte houden van de ontwikkelingen en activiteiten rondom mijn bedrijfje. Wat ik toen nog niet besefte, is dat ik het natuurlijk veel te druk zou krijgen om voldoende aandacht te besteden aan de continuïteit van deze blogs.

Ondanks dat het ruim een jaar geduurd heeft, is hier dan toch eindelijk: blog numero 2! Het is nog steeds druk en daarom houd ik het ook kort. Ik wilde graag vertellen en laten zien wat mij als videomaker gemaakt heeft tot wie ik ben en wat ik doe. Het is namelijk jaren terug begonnen met muziekvideo’s!

 

Ik was bang dat het niet zou werken wanneer ik de ene dag met chef-marketing van bedrijf X aan tafel zou zitten, en de dag er na tussen de rappers op straat zou staan.

Bij gebrek aan budget pakte ik voor het eerst een oude camcorder van pa en het feest kon beginnen. Zo maakte ik mijn eerste videoclip voor een bevriende rapper. Dit ging als een lopend vuurtje rond en al snel volgde een tweede. We hadden er vooral zelf enorm veel plezier in en dankzij de opkomst van Youtube bereikten we al snel duizenden kijkers. De budgetten waren destijds minimaal, hierdoor waren we aangewezen op passie en creativiteit. We deden alles zelf en leerden en daar leerden we veel van.

 

Al vrij snel zag ik naast muziekvideo’s ook de vraag naar andere vormen van (online) video stijgen. Langzaam ben ik me hier steeds meer op gaan richten zodat ik na verloop van tijd in staat zou zijn mijn eigen bedrijfje te starten. Uiteindelijk is dit gelukt. Mijn plan was geslaagd! Of..

Toch niet. Ik deed namelijk geen enkele muziekvideo meer omdat ik dacht dat dit niet binnen het imago/merk van mijn bedrijfje zou passen. Ik was bang dat het niet zou werken wanneer ik de ene dag met chef-marketing van bedrijf X aan tafel zou zitten, en de dag er na tussen de rappers op straat zou staan. Al snel besefte ik dat ik was verloren wat ik zo graag deed en waar het allemaal mee is begonnen. Ik miste de creativiteit en energie die ik kwijt kon in muziekvideo’s en alles er om heen. Ik was een deel van mijn passie kwijt. Ik besefte dat ik dit deel nodig heb om te kunnen functioneren zoals ik wil. En dat het maken van muziekvideo’s mijn bedrijfsvideo’s ook toen goede komt. Ik moest dus weer de straat op, de studio’s langs en terug naar waar het allemaal is begonnen, en snel!

 

De budgetten waren destijds minimaal, hierdoor waren we aangewezen op passie en creativiteit.

Inmiddels is het gelukt een goede balans te vinden. Chef-marketing blijkt stiekem zelfs fan te zijn van mijn laatste muziekvideo. De moraal van het verhaal is dan ook lekker cliche: vergeet nooit waar je vandaan komt! Of het nu bruiloften zijn, bedrijfsvideo’s, aftermovies of muziekvideo’s; het belangrijkste is dat het met passie en met plezier tot stand komt. Dit komt ten allen tijden de kwaliteit ten goede. Ben jij op zoek naar een videoclip voor je nieuwste nummer, ga je trouwen, of wil je video inzetten binnen je bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op en wie weet tot snel!