Blog 3: Buitenland

‘Hilsener fra danmark’ oftewel: de groeten uit Denemarken!

Onlangs was ik in het koude maar prachtige Kopenhagen. Ik was daar om een korte bedrijfsvideo te maken op het hoofdkantoor van Dancenter. Naast Kopenhagen bezocht ik eerder maand Amsterdam, Eindhoven en Hamburg en staat volgende week Bremen op de planning. Dit alles om te filmen bij verschillende bedrijven in de vakantiebranche, welke onderdeel zijn van mijn opdrachtgever @Leisure.

De reden dat ik dit stukje schrijf is omdat dit mijn eerste grote buitenlandse klus is. Ik ben dan ook mega enthousiast omdat dit een doel is wat ik mezelf nog niet zo lang geleden heb gesteld. Het leek me leuk deze ervaring te delen in tekst en uiteraard beeld!

 

 

Ruim een jaar geleden hoorde ik een goede vriend en oud klasgenoot zeggen: ‘Mijn werkplek is overal waar Wi-Fi is’. Niet lang daarna besloot ik naast mijn vaste werkplek een laptop aan te schaffen om wat mobieler te zijn. Ik vond het wel een mooi idee; overal ter wereld werken. Langzaam ontstond de droom om doormiddel van film op zoveel mogelijk plekken te komen!

Als verkoper van kerkklokken (carillons) heeft mijn opa de hele wereld gezien. Als kind vond ik zijn verhalen geweldig. Toen hij eind vorig jaar overleed, stelde ik mezelf als doel: binnen nu en een half jaar heb ik minimaal één buitenlandse opdracht gedaan. Nog dezelfde maand haalde ik deze klus binnen.

 

 

De hoofdreden waarom ik zo enthousiast ben is omdat ik merk dat ik enorm veel leer van deze opdrachten. Werken in het buitenland is anders dan vakantie en je komt op andere manieren in contact met mensen. Daarnaast ben ik er achter gekomen dat reizen in je eentje ook best wel tof kan zijn. Uiteraard had ik afspraken en werkgerelateerde verplichtingen maar verder was ik vrij om te staan en te gaan waar en wanneer ik maar wilde.

Ik zou een uitgebreid stuk kunnen schrijven over wat ik allemaal gedaan, gezien en beleefd heb. Het leek me echter leuker om dit te laten zien doormiddel van video. Ik heb namelijk her en der tijd gehad om wat vrij werk te filmen. Zo maakte ik een Recap van Hamburg en schoot ik een kort item in werelds oudste tattooshop in Copenhagen.

 

 

Volgende week staat Bremen op het programma. De volgende stap is nog niet bekend maar ik hoop snel meer buitenlandse klussen te kunnen doen!

Wordt vervolgd 😉