Blog 4: Nike – Stop dreaming. Start working.

Het is (zoals gewoonlijk) alweer een tijdje geleden dat ik een blog heb geschreven. Stiekem ben ik daar heel blij mee want dat betekent meestal dat ik het druk heb met filmen! Toch wilde ik snel even tijd maken voor een kort verhaaltje. Ik heb namelijk een video gemaakt waar ik super enthousiast over ben. De video spreekt voor zich maar is alsnog een kleine toelichting waard.

(Ondertussen flikkert er een bak kwark over m’n toetsenbord maar dat mag de pret niet drukken)

Nike

Het verhaal achter deze video is ontstaan tijdens mijn opleiding commerciele economie. We leerden hier onder andere veel over marketing, communicatie en branding. Nike was uiteraard een veel voorkomend voorbeeld. Mijn klasgenoot was fan van Nike, net als ik. We werden beiden altijd helemaal leip van de bekende Nike commercials. Zijn ambitie was ooit voor Nike te werken als marketeer, mijn droom was om aan een Nike commercial mee te werken.

Een aantal jaar later vallen de steentjes op zijn plek. Mijn klasgenoot heeft zijn tweede opleiding afgerond en ik ben al een tijdje werkzaam als zelfstandig filmmaker. Ondanks onze verschillende ambities hebben we een gezamenlijk doel: onder de aandacht van Nike komen. Beide op onze eigen manier met onze eigen redenen. We besluiten samen een sollicitatie commercial te maken.

We hebben een script uitgewerkt, plannen gemaakt en zijn uiteindelijk gaan draaien. We zijn erg trots op het resultaat en hebben bovendien veel plezier gehad tijdens het maken van de video.

En toen?

We zijn nog niet actief gestart met het delen van de video. Ondanks dat zijn de reacties positief en heeft het me al een aantal mooie klussen opgeleverd (Intersport, Mens-Health, Quote).

Nu willen we de video een push geven en hopen in contact te komen met Nike. Al jullie hulp is dan ook welkom! Ken je iemand die ons kan helpen, laat het me dan vooral weten.

Als laatste nog een speciaal bedankje naar Douglas Robson die ons geholpen heeft bij de totstandkoming van dit passieproject!

Houdoe.